Ex-topman van Audi moet in Duitsland terechtstaan voor fraude

Rupert Stadler
REUTERS Rupert Stadler
Rupert Stadler, voormalig topman van de Duitse luxewagenbouwer Audi, en drie kaderleden moeten in Duitsland voor het gerecht komen wegens "fraude", in het schandaal rond de sjoemelsoftware bij autoconcern Volkswagen (VW). Dat meldt het parket van München vandaag. De weg ligt daarmee open voor de eerste strafzaak in het dossier in Duitsland.

Stadler, die elf jaar aan het hoofd stond van VW-dochter Audi, was in juni 2018 de eerste topman uit de autosector die in voorlopige hechtenis genomen werd in het schandaal. In oktober 2018 werd hij weer vrijgelaten.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  Regulators zijn absoluut in de fout gegaan. Laat de markt spelen en je krijgt betere producten dan wanneer er regulators inspraak krijgen.

 • David Wolput

  Fraudi, achterstand ondanks gesjoemel.

 • Jean-Jacques Gilot

  Onmogelijke eisen??? Hoe kunnen anderen dan wel binnen dit kader blijven. Uit winstbejag reclame maken met minder verbruik en de mensen vals voorlichten en zo minder moeten investeren in duurdere technieken en toch nog snellere wagens op de markt brengen. Bedriegers.

 • Toon Schouteden

  En kunnen ministers ook gedagvaard worden voor de stommiteiten, onwettige wetten (die dan later vernietigd worden, maar ondertussen betaalde de burger zich blauw) en schuldenberg die ze maken? Graag juridisch advies hierover.

 • Dirk DE Bakker

  En waarom omdat de politiek onmogelijke eisen stelt?