Elon Musk brengt zichzelf weer in verlegenheid met ‘foute’ tweet

Elon Musk
AFP Elon Musk
Elon Musk heeft opnieuw een foutief bericht op Twitter geplaatst. De topman van automaker Tesla was dit keer te snel met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto's van het merk online.

In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto's zal afleveren. Dat terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.

Uiteindelijk zag Musk zijn fout in. Naar eigen zeggen wilde hij schrijven dat het jaarlijkse productietempo van Tesla eind dit jaar op een half miljoen per jaar ligt. "Voor dit jaar gaan we nog altijd uit van circa 400.000 leveringen", lichtte hij toe in een nieuwe tweet.

Vorig jaar veroorzaakte Musk nog veel ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hendrik Patyn

    Hij gaat eerst nog genoeg bestellingen moeten hebben, weer een typisch Musk afleidingsmanoeuver, als hij te optimistisch nieuws de wereld instuurt, mag je er op rekenen dat er slecht nieuws op komst is.

  • koen gheysen

    Die doet soms alsof ie blundert, maar er zit altijd strategie. Achter. Method in his “madness”.