Ga naar de mobiele website
^ Top

Duitse 'dieseltop' moet verhuizen door protesten

Getty Images
Het topoverleg tussen de Duitse regering en de belangrijkste autobouwers in Duitsland over de toekomst van dieselwagens is met een valse noot begonnen. De meeting moest op het laatste nippertje uitwijken naar een andere vergaderplek wegens protesten van Greenpeace en andere organisaties.

De dieseltop vond plaats op het ministerie van Binnenlandse Zaken in plaats van het ministerie van Transport. De bazen van Volkswagen, Daimler en BMW tekenden present. Doel van de ontmoeting was een uitweg zoeken na de aanhoudende schandalen over gesjoemel met uitstootwaarden. Bondskanselier Angela Merkel moet dan weer kritiek afweren als zou haar regering te mak hebben opgetreden tegen de autobouwers. Daarbij moet ze rekening houden met de 800.000 Duitse jobs in de autosector.

Zoals verwacht engageerden de autobouwers zich om de dieselwagens properder te maken. Concreet zullen samengeteld meer dan 5 miljoen dieselwagens in Duitsland een software-update krijgen om de uitstoot van schadelijke gassen met 25 tot 30 procent te verlagen. Dure herstellingen aan componenten worden op die manier vermeden. Daarnaast komt er ook een fonds om duurzaam transport in steden te promoten.

EPA
AP
EPA
EPA3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Basil Fawlty

    Wij zijn boos en wij blijven liggen nah!

  • Danny Mertens

    Diesel stoot een pak minder CO2 uit.

  • Mark Dondersteen

    Alleen om de milieufascisten dwars te liggen overweeg ik om een Duramax V8 diesel aan te schaffen ipv een reguliere V8 op benzine

Meld een bug