Duitse autoriteiten verplichten Opel om 73.000 auto's terug te roepen

EPA
Opel moet 73.000 dieselauto’s terugroepen om “ontoelaatbare manipulatiesoftware” te verwijderen. Dat heeft de Duitse regulator KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) vandaag gemeld. Door de software konden er bij het autorijden te veel stikstofoxiden vrijkomen, klinkt het. In België gaat het om minder dan 4.000 wagens.

De verplichte terugroepactie betreft de modellen Insignia (2,0 liter), Cascada (2,0 liter) en Zafira (1,6 en 2,0 liter) gebouwd tussen 2013 en 2016. In totaal gaat het om 96.000 auto’s. Omdat 23.000 van de 32.000 wagens die in Duitsland werden verkocht, al een vrijwillige software-update kregen, moet Opel nog 73.000 auto’s terugroepen. In België vallen minder dan 4.000 auto’s onder de terugroepactie, zo zegt een woordvoerder van de Duitse autobouwer.

Dat er een verplichte terugroeping zou komen bij Opel - sinds vorig jaar in handen van het Franse concern PSA - was eerder deze week al aangekondigd door het Duitse ministerie van Verkeer. Maandag was de politie op verdenking van fraude rond dieselemissies binnengevallen bij de sites van de autobouwer in Rüsselsheim en Kaiserslautern.

In een maandag gepubliceerde mededeling ontkende Opel de beschuldiging dat het “ontoelaatbare manipulatiesoftware” gebruikt en benadrukte het ook dat zijn wagens voldoen aan de geldende normen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • BERT VAN ELST

    hetzelfde behandelen als volkswagen...

  • Nawara nawashi

    Wat een zever. Auto's maken maar 11% uit van de totale uitstoot. Schepen en vliegtuigen maken de lucht vuil.