Didier Gosuin: "Er zijn veelvuldige contacten met Audi Brussels"

BELGA
Er zijn veelvuldige contacten tussen de bevoegde Belgische autoriteiten en de directie van Audi Brussels om de toekomst van de Brusselse vestiging van de Duitse autobouwer op middellange termijn te verzekeren. Dat heeft Brussels minister van Economie en Werk Didier Gosuin vandaag laten verstaan in het Brusselse Parlement.

De Brusselse vestiging maakt nog tot 2017 het model A1, maar over de toekomst daarna bestaat er nog geen duidelijkheid. Gosuin kreeg er vragen over van verschillende ongeruste partijen. Volgens de minister streeft de Brusselse directie er binnen de multinational naar om een nieuw technologisch geavanceerd model met hoge toegevoegde waarde naar Vorst te halen. Dat zou dan gepaard gaan met aanzienlijke investeringen.

Als het moederbedrijf inderdaad voor deze optie wil gaan, zal de beslissing volgens de minister moeten vallen voor het einde van het jaar. Dat heeft te maken met de termijnen die nodig zijn om de vele gevolgen van zo'n keuze te concretiseren. In afwachting heeft de Brusselse directie al om steun gevraagd rond infrastructuur, de aanpassing van de werkposten en bijscholing voor de oudere werknemers. Bij de federale overheid zou gepolst zijn naar de plannen rond de concurrentiekracht van de bedrijven.