BMW gaat elektrische Mini's bouwen in China

AFP
De Duitse autobouwer BMW en zijn Chinese partner Great Wall Motor investeren samen zowat 650 miljoen euro in een nieuwe fabriek in China. De nieuwe generatie elektrische Mini's zal er van de band rollen.

De fabriek komt te staan in Zhangjiagang, in de oostelijke provincie Jiangsu. Ze zou tegen 2022 operationeel moeten zijn en krijgt een capaciteit van 160.000 auto's per jaar.

BMW kondigde de samenwerking met Great Wall in februari vorig jaar aan. Beide partners bezitten elk de helft in de joint venture. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  China kan beide: goedkope rommel zowel kwaliteit, hangt ervan af wat de (ook Chinese) producent voorschrijft inzake kwaliteit van de componenten en productieproces...en vooral het meest belangrijke, de verwachte grotere afzet en winstmarge (door de lagere productiekost) die de opdrachtgever voor ogen heeft. Europa zou beter ophouden zich uit de markt te laten te prijzen mede ook door de diefstalbelasting op de lonen. Zo zijn de Chinese Volvo's onderhand minstens even goed als de Europese..

 • Jules Vermeers

  Belooft voor de kwaliteit van die dingen mij niet gezien.

 • stephan Maris

  Je moet niks meer bouwen ! We gaan wel te voet. In alle stilte , in alle rust op de tippen van ons tenen. En we zullen onze scheet inhouden tot we de bestemming bereikt hebben. Goed?

 • ZHAO JONG GUO

  Coen Geurts, toch wel bijzonder straffe vooroordelen ze. In China worden zeer goedkope, brol gekocht, maar ook zeer degelijke producten van goede materiaal (die je ook meer moet betalen). Het is de reacties van bedrijven op wat de consumenten willen (zo weinig mogelijk uitgeven) en daarom produceren ze die met goedkope materiaal.

 • Patrick Mechels

  De voorbode van ontslagen wordt stilletjes naar het eindejaar toe ingezet...