BASF bouwt nieuwe batterijfabriek voor elektrische wagens in Duitsland

EPA
Chemiereus BASF gaat in Schwarzheide, in de oost-Duitse deelstaat Brandenburg, een nieuwe fabriek opstarten voor batterijmaterialen voor elektrische wagens. De fabriek zal producten uit een Finse BASF-fabriek verwerken, zo meldt het bedrijf.

De productie in beide fabrieken zou moeten starten in 2022. De vestiging in Schwarzheide zou bij aanvang jaarlijks materialen kunnen leveren voor circa 400.000 volledig elektrische voertuigen. Het zou gaan om een investering van zowat 500 miljoen euro, melden lokale media.

De plannen passen in de strategie van de Europese Commissie om de batterijproductie in de Europese Unie voor 3,2 miljard euro te laten subsidiëren door zeven lidstaten in een zogenaamde ‘batterij-alliantie’. België is een van die lidstaten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.