Autoverkoop daalt in april na enkele maanden van sterke stijging

AFP
In april zijn in België 51.132 nieuwe personenwagens ingeschreven, een daling met 7,07 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De opmerkelijke stijging die de voorbije maanden genoteerd werd bij de inschrijvingen van nieuwe voertuigen, zette zich de voorbije maand april enkel door bij de lichte vrachtvoertuigen en de bromfietsen, zo meldt automobielfederatie Febiac. April telde wel twee werkdagen minder dan in 2016.

Bij de lichte vrachtvoertuigen gaat het de markt nog steeds voor de wind met opnieuw een opmerkelijke toename afgelopen maand (+5,1 procent). Veel meer contrast is er te noteren bij de zware vrachtvoertuigen. De categorie tot 16 ton viel met 42,7 procent terug in april. De voertuigen boven 16 ton noteerden daarentegen 0,3 procent beter in april.

Het segment van gemotoriseerde tweewielers kende twee moeilijke eerste maanden van het jaar. Nadien gingen de cijfers positief. Maar april tekent opnieuw voor een terugval, dit keer met 2.564 inschrijvingen ten opzichte van 2.820 in april vorig jaar.

Het populairste personenwagenmerk in april was Renault, gevolgd door respectievelijk Volkswagen, BMW, Peugeot en Mercedes.