Al 2.000 Belgen eisen schadevergoeding van Volkswagen

REUTERS
Invoerder D'Ieteren schort de verkoop op van liefst een kwart  van alle VW-modellen. Oorzaak is het nieuwe CO2-schandaal. "Wie al een betrokken auto heeft besteld, kan daar kosteloos van afzien."

Er breken nu pas écht barre tijden aan voor de circa 170 Belgische dealers van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Ondanks het schandaal met de sjoemelsoftware, konden ze de verkoop in oktober nog min of meer stabiel houden (-1,8%). Maar vanaf vandaag mogen ze een kwart van hun ­wagens simpelweg niet meer aanbieden.

Advocatenbureau Cassier & Van Malde­ghem heeft de Duitse autobouwer ­inmiddels officieel in gebreke gesteld. Het kantoor doet dat in naam van 2.000 Belgische VW-rijders die getroffen zijn door de schandalen. "We hebben VW ­gevraagd om een passende schadever­goeding voor te stellen", zegt advocaat ­Herman Van Maldeghem. "Volgende week vrijdag verwachten we antwoord. Gaat VW niet in op ons voorstel of volstaat hun aanbod niet, dan dienen we een strafklacht in."


EEN ANTWOORD OP ALLE VRAGEN WAARMEE VW-BESTUURDERS WORSTELEN, LEES JE VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. KLIK HIER EN PROEF 5 WEKEN GRATIS