Aandeel Tesla duikt 8 procent na interview met openhartige Musk

Tesla-oprichter Elon Musk.
REUTERS Tesla-oprichter Elon Musk.
Investeerders van Tesla kunnen het openhartige interview van topman Elon Musk in The New York Times niet waarderen. Musk gaf met tranen in zijn ogen toe er redelijk doorheen te zitten. Het aandeel zakte binnen een uur na opening van de beurs in New York zo'n 8 procent.

De miljardair sprak van het moeilijkste en pijnlijkste jaar in zijn carrière. "Het was ondraaglijk." Ingewijden vertelden in hetzelfde stuk in The New York Times dat wordt gekeken naar een operationeel directeur of andere secondant die taken van Musk, die ook leiding geeft aan ruimtevaartbedrijf SpaceX, kan overnemen. Musk zegt overigens daar niet van op de hoogte te zijn.

Naar verluidt heeft de raad van bestuur van de onderneming extra vaart achter de zoektocht gezet, sinds Musk op Twitter aankondigde de elektrische autobouwer van de beurs te willen halen. De tweets over het van de beurs halen van Tesla hebben voor veel verwarring gezorgd.

Koersmanipulatie

De Amerikaanse beurswaakhond SEC is bezig met een formeel onderzoek naar de berichtjes, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt en fraude en koersmanipulatie. Musk doelde op gesprekken met het Saoedische staatsinvesteringsfonds over een privatisering, maar daarover is nog geen knoop doorgehakt.

Slaapmiddelgebruik

De top van Tesla maakt zich volgens de krant ook zorgen over het vermeende slaapmiddelengebruik van Musk. Die middelen zouden hem niet altijd in slaap sussen, maar juist aanzetten tot zijn beruchte en vaak nachtelijke uitbarstingen op Twitter.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Geert Tamsyn

  Johan Van Biesen, google eens "battery-swap Tesla", u zal zien dat Musk dat al voorzien heeft.

 • Geert Tamsyn

  Slim gespeeld van Musk, vandaag nog eens 5 % eraf. Musk wil immers weg van de beurs, wat betekent dat hij de aandeelhouders zal moeten uitkopen. Hoe lager het aandeel, hoe beter voor hem.

 • Harry doms

  heb 4 1/2 jaar voor Tesla in Palo Alto en Europa voor Elon gewerkt, verschillende vergaderingen waar hij aanwezig was meegemaakt. Ook toen werkte hij al 120 uur per week, zonder emoties. dit alles hier is volgens mij manipulatie om het aandeel op het level te krijgen dat de investeerders direct gaan toestemmen in de verkoop en het verlaten van de beurs hij is immers geen dom persoon weet wat kan en niet kan

 • herman van holst

  Is dit interview nog ergens te zien?

 • Johan Van Biesen

  Electrische wagens gaan enkel verkopen als de batterij standaard is en bij een laadbeurt er een nieuwe volgeladen batterij onder de wagen automatisch vervangen wordt. Al de andere manieren duren te lang, en op deze wijze moet men enkel even naar de pomp rijden om terug het volledig rijbereik te hebben. Maak de wagens ook betaalbaar voor iemand met een normaal loon, dwz rond de 1600€, niet enkel voor de rijken die zomaar even een wagen van meer dan 60000€ kunnen gaan kopen.