100.000 leveringen toch brug te ver voor Tesla

Tesla-wagens bij een distributiecentrum in San Diego.
REUTERS Tesla-wagens bij een distributiecentrum in San Diego.
Tesla is er afgelopen kwartaal toch niet in geslaagd om 100.000 auto's bij klanten af te leveren. Topman Elon Musk zei vorige week nog dat de maker van elektrische wagens een goede kans had om dat symbolische aantal te overschrijden. 

Musk sprak zelfs al van een belangrijke mijlpaal, vandaar dat de uiteindelijke cijfers een fikse domper zijn voor het bedrijf.

De leveringen bleven steken op 97.000. Dat is wel meer dan de ruim 95.000 stuks die Tesla in de voorgaande periode afleverde.

In de Amerikaanse nabeurshandel ging het aandeel Tesla vandaag hard onderuit. Tesla staat erom bekend dat het soms moeite heeft om auto's op tijd bij klanten af te leveren. Musks woorden werden vorige week daarom door de meeste beleggers opgevat als een hoopvol signaal.

Tesla-auto's op een vrachtwagen in Los Angeles.
REUTERS Tesla-auto's op een vrachtwagen in Los Angeles.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andré martlé

  wij hebben 2 modellen S met 120 000m en 170 000km, 1 maar deurhendel stuk en voor de rest niets dan rijplezier. veel fake news te lezen

 • raf peeters

  Musk staat zo stilaan bekend zijn cijfers en zijn media bericht op te smukken maar de 2 de hands kan je ondertussen niet meer tellen,toch raar voor een wagen die niet slijt en 20 jaar zonder problemen zou moeten rijden.Ken er eentje in vriendenkring en gelukkig geen sukkelaar die de eer aan zichzelf gelaten heeft na 11 maand zijn S buiten te zetten ,was het meer dan moe na zoveelste storing en dat is de realiteit.

 • jorie Vanderperren

  Ik zou toch aandelen kopen... ze zijn en blijven mijlenver voor op de competitie.

 • Jaimie Duthoy

  Man man man. Beter was geweest : Tesla verkoopt recordaantal en meer dan alle andere fabrikanten samen ( Chinese niet meegerekend). Beursspecialisten??? schieten altijd af op zijn uitspraken maar zien nooit een positief punt. Het moment om aandelen te kopen dus van een bedrijf die al 10 X failliet zou gaan sinds 2006 , hahaha

 • Hendrik Patyn

  En daarvan zijn er 4000 geleverd geweest in Europa met Amerikaanse koplampen? Ze hebben dan met een vliegtuig koplampen laten overvliegen, en hier allemaal vervangen......