"Tesla produceert duizend Model 3's per dag"

Tesla Model 3
EPA Tesla Model 3
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft de barrière van duizend Model 3's per dag geslecht. Dat schrijft de Amerikaanse website ‘Electrek’ op basis van een interne mail van Tesla-topman Elon Musk.

Tesla wil er nu eerst voor zorgen dat de productie stabiel op duizend stuks van zijn goedkoopste voertuig per dag kan komen te liggen, voordat de productie verder wordt opgevoerd. Ook wil het bedrijf de kosten per voertuig verder omlaag brengen. Die liggen nu nog rond de 38.000 dollar, schat Musk in.

Tesla wil echter een instapversie van de Model 3 op de markt brengen die 35.000 dollar kost. Om dat rendabel te maken, moeten de kosten dus flink lager. Musk verwacht dat dat binnen zes maanden lukt.

In het derde kwartaal wist Tesla de productie van de Model 3 ver genoeg op te krikken om een winst in de boeken te kunnen zetten. Om die productie op te krikken, moesten Musk en zijn onderneming wel door een "productiehel". Onlangs gaf de topman toe dat Tesla eerder dit jaar slechts "enkele weken" van een acuut geldtekort af was.

Bekijk ook:

“Betaalbare Tesla” nu ook in België te bestellen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johnny Verbist

  @Jo Van Caenegem de productie van auto's is hetzelfde het enige verschil zijn de accu's, brandstof raffineren en verbranden is nog steeds slechter als zelfs steenkoolcentrales op 4 jaar tijd is een telsa groener als een gewone wagen en ik doe toch langer als 4 jaar met 1 wagen. @Jurgen Van Den Bergh Volvo in Gent heeft in ideale omstandigheden ook zo een aantal, Ford stoefte zelfs over 7000 voor een fabriek maar die auto's zien er nog steeds het zelfde uit als de jaren 70.

 • Robert De Meulder

  Even rekenen.Ge rijd 30.000km per jaar.7 liter/100km.70 liter/1000km.2100 liter/30000 km maal 1euro 65 is al een besparing van 3465 euro.

 • Marius Merchiers

  Nog veel te duur voor de modale werkmens, moet meer richting 20.000 euro gaan, dan pas gaat de elektrische auto doorbreken. Laden en rijbereik zie ik geen problemen, ook niet op reis. Kwestie vanaf af en toe ergens te gaan eten en je kunt terug voort. En thuis laad je de auto op als een smartphone: gewoon elke nacht in het stopcontact

 • rudy janssens

  35.000 dollar is nog geen 30.000 euro er zal natuurlijk wel nog tax bijkomen. Vergeet niet dat de goedkoopste leaf ook rond de 35.000 euro is.

 • Jan Bekaert

  Moet je eens gewoon op straat kijken daar staan er heel wat die flink duurder zijn dan model 3