“Tesla bouwt bijna 1.000 auto's per dag”

AP
Automaker Tesla bouwt nu bijna 1.000 auto's per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.

Volgens de bron ging het vorige week om 6.800 auto's, waarvan 4.800 Model 3's. Voor dit kwartaal staat de teller nu op ruim 18.300 voertuigen, waarvan circa 12.200 wagens van de Model S. Onlangs kwam Tesla met productiecijfers over het derde kwartaal. Volgens het bedrijf rolden er in totaal 80.142 voertuigen van de band, een stijging van 50 procent ten opzichte van het eerdere record dat in het tweede kwartaal werd gehaald.

De productie van Model 3 is essentieel voor Tesla om rendabel te worden. De autofabrikant slaagde erin om de operationele problemen, onder meer met de integratie van de batterijen, weg te werken. De komende maanden gaat Tesla blijven focussen op een efficiënter productieproces, want de concurrentie zit niet stil. 

Europese autobouwers zijn eveneens begonnen met de productie van elektrische wagens, zoals Audi in Brussel. De Audi e-tron wordt zelfs gepromoot als de Europese rivaal van Tesla. Voor Tesla is het dan ook een race tegen de klok om de productie nog sneller op te voeren.

Bekijk ook:
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Zelfs een B Tesla is onbetaalbaar voor de gewone werkman , tenzij met een dikke lening en dagelijks choco en confituur op je boterham, zoals we de meeste Belgjes kennen.

 • Karel Tichmann

  Voor duidelijkheid de Tesla`3 heeft een MSRP: van $49,000 (42,495 Euro). Waar komen al die onzinnige hoge bedragen vandaan?

 • Francinne Declerque

  Tesla gaat nergens heen, zolang een auto geen 12000 euro kost is het de moeite niet om naar te kijken.

 • Achmed Chokri

  Hoe gaan we deze auto's opladen in een straat met rijhuizen? Wat als er daar dan iemand op uw plaats staat? In Nederland hebben ze al te maken met "laadpaalkleven" en denken dit te remediëren door na een zekere laadperiode de prijs fors op te drijven om zo de plaats vrij te maken. Wat is een elektrische wagen na 4 jaar nog waard wetend dat de prijs van een wagen op brandstof na 4 jaar al halveert?

 • eric reynebeau

  Toch heeft Tesla de elektrische wagen op de kaart gezet,zonder hen stonden we half zover.@ Guido Vangeel : steekt op geen nulletje zeker :1000000 is een miljoen euro,dat zullen er inderdaad niet veel kunnen betalen....