"Saoedi's praten met Tesla over buyout"

REUTERS
Het Saoedische staatsinvesteringsfonds is volgens ingewijden in gesprek met Tesla over een rol bij het mogelijk beëindigen van de beursnotering van de fabrikant van elektrische auto's. Tesla-baas Elon Musk meldde eerder via Twitter Tesla van de beurs te willen halen bij een koers van 420 dollar per aandeel.

Het investeringsfonds heeft de afgelopen maanden een belang van 5 procent in Tesla opgebouwd. Momenteel zou gepraat worden over welke rol de Saoedi's kunnen spelen bij een eventuele buyout. Het bedrijf van de beurs halen aan 420 dollar per aandeel zou 70 miljard dollar kosten. Hoewel Musk zei dat de financiering "verzekerd" is, is niet duidelijk waar het geld vandaan moet komen.

Volgens de bron zou het Saoedisch investeringsfonds de investering in Tesla zien als een manier om zich in te dekken tegen dalende olieprijzen. Het fonds heeft nog geen beslissing genomen of het zijn belang zou vergroten, en indien dat het geval zou zijn, met hoeveel. Ook is het niet duidelijk hoe groot de investering in Tesla zou zijn. De gesprekken zijn aan de gang, aldus de bron. Zaterdagavond nog meldde persagentschap Reuters op basis van bronnen dat het Saoedische fonds niet geïnteresseerd zou zijn om te investeren in de privatisering van Tesla.

Het Twitterbericht van Musk leidde tot flinke commotie op de beurs in New York. Verschillende investeerders hebben Musk en zijn bedrijf Tesla aangeklaagd. De eisers noemen de tweets van de Tesla-baas vals en misleidend en een "kernaanval" bedoeld om shortsellers (mensen die speculeren op koersdalingen, nvdr.) uit te schakelen. Beurswaakhond SEC kondigde een onderzoek aan.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Altijd opletten met "wonderboys" ! We (Belgié) hadden Lernout en Hauspie ! Lernout zat, achteraf, pralines te produceren. Ergens in Azie ? Musk zal in de toekomst waarschijnlijk cowboy-boots vervaardigen. Eigentijdse "beleggers" en hun bubbels ! Slecht voor de maag !

 • Erwin Lambrechts

  Yes eindelijk de tesla bubbel staat op springen het ventje van loze beloftes

 • Luc Lepoudre

  Zullen beginnen in te zien dat een elektrische auto een fata-morgana is. Iedereen die iets weet van Watt en Ampère weet dat natuurlijk. Maar mensen kunnen laten dromen is altijd succesvol.

 • JAN krommentak

  En Tesla in de ijskast tot de olie op is !

 • Guy Custers

  De Tesla-bubbel gaat toch springen....