“Nissan ziet niks in nieuw fusieplan Renault”

REUTERS
Nissan gaat niet in op de uitgestoken hand van Renault om weer te praten over een fusie. De Japanners zien op dit moment niks in welk fusieplan dan ook, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Jean-Dominique Senard, de nieuwe topman van Renault, deed een nieuwe poging om het Franse autobedrijf samen te smelten met de Japanse samenwerkingspartner.

Senard stelde naar verluidt een fusie voor waarbij beide bedrijven ongeveer 50 procent van de aandelen van het nieuwe fusiebedrijf krijgen. Ook zou het aantal stoelen in het bestuur gelijk worden verdeeld. Het hoofdkantoor zou buiten Frankrijk en Japan moeten komen, mogelijk in Singapore.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Smit

    Ja natuurlijk niet. Renault heeft de slechtste wagens in zijn prijsklasse... Dan zijt ge veel beter af met een fiat of Opel. Nissan weet dit maar al te goed...