Ga naar de mobiele website
^ Top

"Ford wil duizenden banen schrappen"

AFP
Autobouwer Ford is van plan wereldwijd duizenden banen te schrappen, om zo de rentabiliteit op te krikken. Dat melden welingelichte bronnen aan onder meer AFP en de Wall Street Journal.

De herstructurering zou de komende dagen worden aangekondigd. Ford zou tot tien procent van het personeel schrappen, wat zou kunnen leiden tot 20.000 van de 202.000 wereldwijde werknemers die hun baan dreigen te verliezen.

Ford hoopt zo miljarden te kunnen besparen, met als doel de rentabiliteit te verhogen. CEO Mark Fields staat onder druk van aandeelhouders. Sinds Fields in juli 2014 aan het hoofd kwam van de op één na grootste Amerikaanse autobouwer, verloor het aandeel 36 procent.

In een reactie zegt Ford geen besparingsmaatregelen te hebben aangekondigd en niet te reageren op speculaties.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lewis De Leeuw

  De Chinezen zijn al 10 jaar aan't komen, maar het is nog geen vette met hun auto's. Ze moeten toch nog wat verbeteren.

 • Renzo De Hond

  Bedrijven worden niet gerund door CEO's maar door de aandeelhouders die elk jaar een grotere pot vet willen. Als blijkt dat ze hun (vaak onrealistisch) doel niet zullen halen moeten er werknemers afvloeien om toch aan die vetpot te komen. Egoïsme troef. Want dat bedrijf blijft enorme winsten boeken hoor. Dat tegen zulke verachtelijke praktijken niet opgetreden wordt begrijp ik niet.

 • Tuur Tureluur

  In België gaan we daar niet veel meer van ondervinden. Genk is al volledig dicht.

 • Pascal Wtns

  Ford heeft veel te laat geluisterd naar de consument. Heeft meer een copy gedrag dan een innovatief gedrag. En nu dragen ze de gevolgen. Nog een 5 tal jaar en de Chinees komt met meer dan 30 verschillende auto merken naar EU en dan is het game over.

 • Tisomzeep

  Verder staken in Lommel de kakbond wist en de 52 j oude mendsen staken om in brugpensioen te kunnen die trekken zich van de min 50 niks aan Bombardier caterpilar Audi idem

Meld een bug