Austrian Airlines schrapt bijna derde managersbanen

Een toestel van Austrian Airlines
REUTERS Een toestel van Austrian Airlines
Austrian Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa, gaat circa 90 van 300 managementposities laten verdwijnen. Het gaat om een onderdeel van een besparingsplan, meldt de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij.

Austrian herschikt het management vanaf 1 april, maar wil ook een aantal niveaus wegnemen in de hiërarchie. Dertig procent van de managementposities gaat eruit. Managers die hun baan verliezen, zullen de mogelijkheid krijgen om voor andere posities in het concern te solliciteren.

"De wijzigingen in het managementteam zullen ons helpen slagkracht te winnen en in de huidige marktsituatie stand te houden", zegt CEO Alexis von Hoensbroech. "Alleen met een sterk management en een slanke structuur kunnen we Austrian als levensvatbare en toekomstgerichte maatschappij opstellen."

In november kondigde Austrian aan tegen eind 2021 tot 800 banen te willen schrappen. De Oostenrijkse maatschappij verwees daarbij naar de harde prijsconcurrentie met lowcostmaatschappijen op de luchthaven van Wenen. Het bedrijf telt meer dan 7.000 werknemers.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe De Mere

  Zeer goede beslissing, al die managers met hoge lonen, en allemaal een auto Ideale besparingen.Zou voor vele een voorbeeld moeten zijn.

 • Frank De Rycke

  Terechte beslissing om die vet betaalde postjes te minderen ....steek meer energie jullie gewone werknemers en het verschil zal zeker dubbel en dik renderen !!

 • Ronald Roelants

  Geen slecht idee ; proficiat met de nieuwe wereldorde. Nu nog de te dure reclamekosten van bedrijven aanpakken. Wees gewoon goed in wat je bent.

 • Ramon Simon

  De laatste tijd zie je vaak dat ze het management afslanken. Waarom hebben die allemaal zoveel managers nodig? Na het verlies van jobs voor de middenklasse is het nu aan de beurt van de hogere middenklasse. Op den duur heb je enkel mensen die veel te veel verdienen en mensen die veel te weinig verdienen. Tot al de hippe kosmopolieten ook hun kwijt zijn zal het nog even duren.

 • Wanda Schuurman

  Goede beslissing