Argentinië klopt aan bij IMF, naar verluidt voor 30 miljard dollar

De Argentijnse president Mauricio Macri.
AFP De Argentijnse president Mauricio Macri.
Argentinië heeft naar verluidt miljarden dollars financiering gevraagd bij het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Het geld is nodig om de Argentijnse peso te stutten. De munt is in vijf maanden tijd fors in waarde gedaald, wat heeft geleid tot een stijging van de rentetarieven. De devaluatie dreigt ook het economisch herstel te laten ontsporen.

De Argentijnse regering noemt geen bedrag. Wel werd gesproken over geld dat het land in staat zal stellen om groei- en ontwikkelingsprogramma's te ondersteunen. Volgens bronnen gaat het om een injectie van 30 miljard dollar. Het IMF bevestigt dat gesprekken op de rol staan over de toekomst van de Argentijnse economie.

De waarde van de peso is dit jaar al bijna een vijfde gekelderd. Dat heeft ook zijn weerslag op aandelen- en obligatiekoersen. De centrale bank van Argentinië verhoogde in een tijdsbestek van tien dagen de rente in drie stappen tot 40 procent. Dat is het hoogste niveau van alle grote economieën. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  ik dacht dat dit de 9de keer is dat hun munt failliet gaat. toch maar bitcoin dan?

 • WIM VERSWYVELT

  @kelly in Amerika meer en meer mensen die hun krediet op hun verschillende kredietkaarten niet meer kunnen teruig betalen de zeepbel staat op ontploffen

 • Kelly Verlinden

  En een nieuwe crisis is in de maak. Het kaartenhuisje dreigt ineen te vallen.

 • Max Maximus

  Wanneer gaat deze waanzin stoppen om altijd maar meer schulden te maken om andere schulden af te lossen.Het was mijn 1ste les toen ik zelfstandig wou wonen.Sluit geen lening af om een andere te financieren en bijna elke overheid doet het zonder schaamte.

 • Marc Camp

  Neo liberalen aan de macht en plots zakt de Peso tot een echt dieptepunt. Of hoe iets plots kan gebeuren door een foutieve keuze. Bedrijven hebben bevolking al heel hard uitgemolken in de korst mogelijke tijd.