Aprilgrap keert als boemerang terug in gezicht van Elon Musk, aandeel Tesla onderuit

De foto van Musk met sporen van gedroogde tranen en een fles ‘teslaquilla’ ging de hele wereld rond.
Twitter De foto van Musk met sporen van gedroogde tranen en een fles ‘teslaquilla’ ging de hele wereld rond.
Met een post op Twitter joeg Elon Musk vele aandeelhouders grote angst aan. Hij verkondigde het failliet van automerk Tesla. Weliswaar was de tweet als aprilvis bedoeld, maar heel wat mensen namen het bericht serieus. Met alle gevolgen van dien.

Ondanks een enorme uitverkoop van paaseieren kon het bedrijf niet overeind worden gehouden, grapte de CEO van Tesla in zijn tweet. Hij verklaarde dat de onderneming volledig aan de grond zat.

Musk illustreerde de malaise door een foto de wereld in te sturen waarop te zien was hoe hij bewusteloos tegen een Model 3 aanhing. 

Hij was omringd door flessen ‘teslaquilla’ en had sporen van gedroogde tranen op zijn wangen. 

(lees verder onder de tweet)

Hij nam daarmee de financiële moeilijkheden van het bedrijf op de korrel, maar beleggers konden de grap niet smaken. De tweet veroorzaakte grote onzekerheid waardoor het aandeel op een bepaald moment een verlies van 7,7 procent liet optekenen.

Het is natuurlijk een feit dat de negatieve berichten over Tesla zich blijven opstapelen. In die omstandigheden een grapje maken, kan je dan blijkbaar duur komen te staan.

De autobouwer heeft op de aandelenbeurs een zeer slechte periode achter de rug met een koersval van meer dan een vijfde in maart. Dat kwam onder andere door zorgen over productievertragingen bij de Tesla 3, een negatief rapport van kredietbeoordelaar Moody’s en het dodelijke ongeval met een Tesla in Californië.

Vandaag lijkt de beurskoers zich wel wat te herstellen.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucynda van der Does

  Hahahha wat boeit hem dat nou??? Volgende week weer op oude niveau ...laat m toch...beleggers zijn hier alleen maar blij mee want dan kunnen ze weer wat verdienen aan een " beursval " ..

 • Kevin Bussels

  Het is inderdaad de media , en hoor je trouwens elke dag dat er een VW een doodlijk ongeval gekregen heeft? Nee , die mannen zijn ondertussen ook al vergeven van hun schandaal. Ze willen Tesla klein hebben maar ik denk niet dat het lukt. Te veel fans zou ik zeggen.

 • Pieter Werlo

  Da's zijn humor. Hij heeft gelijk en veegt hiermee zijn voeten aan alle commentaar en gezaag -zoals hier onder. Die man *doet* tenminste iets!

 • Zjeppe Fierens

  Ik stel vooral vast dat de media alles in het werk stelt om tesla te bashen...

 • Kirsten Hershe

  Nochtans is Tesla effectief zo goed en zeker als failliet. Door achter te blijven met nieuwere en verbeterde batterijen technologie die men in elektrische gedrochten gebruikt. Concurrenten staan ondertussen al jaren voor op dat gebied. Maakt mij eigenlijk niks uit of Tesla blijft bestaan of niet. Ik hoef geen milieuvriendelijke wagen omdat ik niet geloof in gebakken lucht. 90% v/d mensheid laat zich iedere dag foppen door berichten van klimaatopwarming en het redden van ons milieu.

Video