Apple weer duurste Amerikaanse bedrijf: 1 miljard meer waard dan Microsoft

De Apple iPhone 11 Pro.
rv De Apple iPhone 11 Pro.
iPhonemaker Apple heeft Microsoft weer van de troon gestoten als Amerikaanse bedrijf met de hoogste beurswaarde. Apple steeg gisteren, mede als gevolg van het door de Verenigde Staten en China gesloten gedeeltelijke handelsakkoord, 2,7 procent. Beide bedrijven zijn meer dan 1 biljoen dollar, een miljoen keer een miljoen, waard op de beurs.

Door de stijging van Apple is dat bedrijf nu 1067,5 miljard dollar waard. Dat is 1 miljard dollar meer dan Microsoft. De Windows-maker werd gisteren 0,4 procent hoger gezet.

Apple en Microsoft strijden al langer om de titel van duurste, beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Ook Amazon mengde zich een tijd lang in die strijd, maar de beurswaarde van de webwinkel is momenteel een kleine 857 miljard dollar.

Als het Saudi-Arabische staatsoliebedrijf Saudi Aramco naar de beurs gaat, is het overigens gedaan met de hegemonie van de Amerikaanse techbedrijven. Dat bedrijf zou 2 biljoen dollar waard zijn.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Van Eeckhoudt

    Inderdaad Karin, nu en dan zie ik van die hippie mensen in sloffen van klederen langs straat, terwijl ze met de nieuwste Iphone rondlopen, waarschijnlijk hun enigste bezit om mee te doen met de kudde, heb mij een midrange die open source is en hun recente Iphone op meerdere vlakken klopt, tzijn de zotten die dat kopen gewoon voor dat logo, om nog maar te zwijgen van laptop/desktops :)

  • karin verwimp

    De 11 pro... nondeju wat een lelijk ding! Ze mogen 'm houden. 'k Zal wel iets anders kopen dat bovendien niet zwaar overprijst is en waarbij ik dus ook meer waar voor mijn geld krijg. 'k Hoef niet persé bij een bepaald kliekje te horen of op te kunnen scheppen.