Apple-topman krijgt recordbonus van 12 miljoen dollar

Apple-topman Tim Cook
REUTERS Apple-topman Tim Cook
Apple-topman Tim Cook heeft voor het voorbije boekjaar een bonus van 12 miljoen dollar (10,4 miljoen euro) ontvangen. Het is de hoogste bonus voor Cook ooit. Hij kreeg die bovenop zijn vast loon van 3 miljoen dollar (2,6 miljoen euro), onder meer omdat de marktwaarde van het technologiebedrijf de kaap van de 1.000 miljard dollar had overschreden. 

Per dag verdiende Cook zo 33.000 dollar, berekenden Amerikaanse media. Dat is ruim een vijfde meer dan in 2017. Daarnaast heeft hij recht op een aandelenpakket van nog eens 121 miljoen dollar en voordelen voor zo'n 682.000 dollar. 

Maar het feestje bij Apple heeft niet lang geduurd, want voor het boekjaar dat eind september afliep, kwam Cook met een omzetwaarschuwing door de lagere iPhone-verkoop in China. Die waarschuwing stuurde het aandeel van Apple flink lager. Volgens de topman in een interview op CNBC reageerden de markten daar "veel te emotioneel op" en is de langetermijngezondheid van Apple beter dan ooit. Het wordt voor Cook in ieder geval wellicht moeilijker om dit jaar opnieuw zo’n hoge bonus te verkrijgen.

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kamiel De Grootte

  het zit in de prijs van een iPhone verrekend. Wie dit koopt is er mee akkoord. Dit zijn de uitwassen van het kapitalisme. Hopelijk begint de burger daar zich eindelijk eens van af te zetten.

 • Johnny Verhoeven

  Degoutant, terwijl de gewone werkende mensen in zijn bedrijf nog ni eens 1% van zo'n bedrag verdienen op een jaar

 • Bruno Duysburgh

  Omzetdaling? In zijn zakken zit het geld van de hypocriet!

 • DIRK RASSCHAERT

  Een recordbonus voor een Recordslechte jaar? Blijkbaar goeie "JOB"! Evengoed als in de politiek stappen, nu nog ontslag nemen en hij is volledig binnen!?

 • Jurgen Latet

  En dat betaald door de klant, zo zie je maar de beurs heeft er niets mee te maken, groot verlies en toch groote bonus, bij wie is hier iets fout.