Apple optimistisch over nieuwe iPhone-modellen

Een iPhone 7 naast een iPhone 8
REUTERS Een iPhone 7 naast een iPhone 8
Apple is optimistisch over de verkoop van de nieuwe iPhone-modellen die later dit jaar op de markt komen. De Amerikaanse techreus houdt er zelfs rekening mee dat de totale omzet in het lopende kwartaal hoger uitkomt dan een jaar terug. Kenners vreesden net voor een dip, mede omdat de nieuwe iPhones waarschijnlijk niet veel verschillen van de versies uit vorige jaren.

Het concern gaat voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit van 61 miljard tot 64 miljard dollar aan opbrengsten. Aan de bovenkant van de bandbreedte zou dat neerkomen op een groei van bijna 2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De prognose is beter dan analisten in doorsnee hadden voorspeld. Beleggers reageerden dan ook positief op het nieuws. Het aandeel Apple ging in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street omhoog.

Eigen creditcard
Waarschijnlijk presenteert Apple in september weer drie nieuwe iPhone-modellen. De komende tijd staan meer interessante releases gepland. Apple wil bijvoorbeeld al in augustus met zijn eigen creditcard Apple Card komen.

De onderneming uit Cupertino slaagde er in de drie maanden tot eind juni eveneens in om de verkopen op te krikken, met circa 1 procent naar 53,8 miljard dollar. Voor deze periode in het jaar gaat het om een recordomzet, maar april, mei en juni zijn voor Apple niet de belangrijkste maanden in het jaar.

Trends in stijgende lijn
Daarbij moest Apple het duidelijk minder hebben van zijn iPhones. De verkopen daarvan gingen afgelopen kwartaal stevig omlaag. Toch ziet topman Tim Cook een aanzienlijke verbetering in wat hij de ‘iPhone-trends’ noemt. Daarnaast brachten Apple-diensten met daarbij de App Store-verkopen, zogeheten wearables als de Apple Watch, de iPad en Mac flink meer geld in het laatje.

De winst ging wel omlaag. Onder de streep hield Apple zo’n 10 miljard dollar over, een jaar terug bedroeg dat bedrag nog 11,5 miljard dollar.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mike milan

  Voor topmateriaal betaal je natuurlijk.

 • Tom De Bondt

  Overschakeld naar Xiaomi. Meer mogelijkheden, sneller en veel goedkoper!

 • Louis Bouduin

  De Iphone. Het doet me altijd denken aan de heer Ford die vond dat mensen alle keuze en vrijheid hadden die ze maar wensten, zolang ze maar een zwarte T-Ford kochten. Met een Iphone heb je meer kleuren maar even weinig vrijheid, behalve om hem in te stellen hoe Apple het voorschrijft.

 • Roel Mick

  iPhones zijn oud en saai. Aziaten hebben al veel leukere en betere dingen

 • Hendrik Jansens

  Ik heb nog een 4S te koop, misschien kan je die wel betalen.