Apple en Broadcom moeten universiteit miljoenen betalen

AFP
Een jury in de Amerikaanse staat Californië heeft technologiebedrijf Apple en chipsfabrikant Broadcom een miljoenenboete opgelegd wegens het schenden van vier patenten over wifi-technologie. Beide bedrijven waren voor de rechter gedaagd door het California Institute of Technology (Caltech), een technische universiteit in de staat Californië.

Apple moet de universiteit 837 miljoen dollar (760 miljoen euro) betalen. De boete voor Broadcom bedraagt 270 miljoen dollar (245 miljoen euro). Het zijn van de hoogste boetes die zijn opgelegd wegens inbreuken op een patent. Beide bedrijven lieten weten dat ze plan zijn in beroep te gaan tegen de boete.

De universiteit had de bedrijven in 2016 aangeklaagd omdat Apple in zijn producten, waaronder de iPhones, de iPads en de Apple Watches, onderdelen van Broadcom gebruikte die inbreuk maakten op de patenten van 'Caltech'.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Desire VD Goede

    “een technische universiteit”, wat meer respect aub. Dit is de meest vooruitstrevende technische universiteit van de wereld met talloze nobelprijs nominaties en winners onder hun staf.