Amerikaanse werkloosheid op laagste niveau in 17 jaar

AFP
De werkloosheid in de Verenigde Staten is vorige maand gezakt naar 4,1 procent, het laagste cijfer sinds 2000. 

De aanwervingen kwamen weer op kruissnelheid na de doortocht van de orkanen in augustus en september, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. 

In augustus lag de werkloosheidsgraad nog op 4,4 procent en een jaar geleden op 4,8 procent. In 2009 piekte de werkloosheid in de VS op 10 procent.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Waarom onterecht de pluimen op Trumps hoed steken?

 • Pat Madou

  En maar zeggen dat Trump het verkeerd aanpakt , een man met ballen aan zijn lijf ,de vorige presidenten waren watjes .

 • Gerd Peeters

  En nog zeggen die dat president Trump de slechtste president aller tijden is. Ik zou maar gauw iets anders zeggen, die man is juist de oplossing voor Amerika, ik wou dat er hier ook zo'n man was.

 • Pete Schoonhuys

  Dankjewel Obama. Het financiële jaar van Trump is gestart in september. We zullen binnenkort wel zien hoe het zit met die cijfers.

 • Jonas Overlaet-Michiels

  Dit is nog een gevolg van het Obama-tijdperk. Zoek het maar eens goed op. Als Trump zijn 4 jaar uit heeft gezeten en zelf wat wetten erdoor heeft gejaagd zal je zien dat het weer slechter zal gaan. Ook op economisch vlak is Trump geen groot licht...