Amerikaanse centrale bank pompt 75 miljard dollar in financieel systeem

Jerome Powell, de voorzitter van de Fed.
EPA Jerome Powell, de voorzitter van de Fed.
De Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, heeft aangekondigd dat het voor 75 miljard dollar aan liquiditeit in de markt gaat pompen. Vandaag werd daarvan al meer dan 50 miljard ter beschikking gesteld. 

Het is de eerste keer in meer dan tien jaar dat de Fed deze maatregel moet nemen, nadat de zogenaamde 'reporente' de voorbije uren sterk is gestegen wegens een vrees voor liquiditeitstekorten.

Die vrees deed de kosten voor de ultrakortetermijnfinanciering (de reporente, red.) tussen maandagnamiddag en dinsdagochtend lokale tijd meer dan verviervoudigen, tot 10 procent. Door geld in de markten te pompen, wil de Fed de onzekerheid wegnemen.

De Federal Reserve Bank van New York.
AP De Federal Reserve Bank van New York.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico De Corte

  Wat gaat er dan zo goed in Amerika als je 2 jobs moet doen om in je basic-onderhoud te voorzien? De American Dream is reeds lang vervlogen tijd!!!

 • Christian Alex

  Hoewel de goudstandaard losgelaten werd, is nog altijd een groot deel van de uitgegeven dollars gedekt door goud. De economie van de VS is tot nader order nog altijd de grootste en is inderdaad nog nooit zo groot geweest. Dat wil zeggen dat die het aankunnen om veel, heel veel te lenen. Kom juist van daar en het gaat er goed.

 • dirk claeys

  Weeral een stapje dichter van de grootste bankencrisis ooit! Geld inpompen betekend gewoon papier bijdrukken, zonder waarde en enige waarborg, goudkoers zal ooit ontploffen en de prijs nu 43000€ kg zal x5 worden en onze Euro delen Door 5? Uiteindelijk 1000€ zal dan nog 200€ waarde hebben ! Als voorbeeld!

 • james vroman

  de dollar is in feite niets waard staat in hun wet alleen goud en zilver ..

 • Alexa Grieken

  Zowel Amerika als Europa lopen op hun laatste einde met betrekking tot geld. Niet veraf meer tot alles in elkaar stuikt. Koop maar goud en zilver aan voor het te laat is.