Amerikaanse banken leggen aanschaf bitcoins met creditcard aan banden

EPA
De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Bank of America leggen de koop van bitcoins en andere digitale munten via hun creditcards aan banden. Ze willen niet meer te maken hebben met de risico's die transacties in digitale valuta via hun creditcards met zich meebrengen.

Bank of America stopte eergisteren betalingen tussen zijn creditcards en handelsplaatsen voor cryptomunten. Die maatregel geldt voor zowel particulier als zakelijk gebruik van de creditcards. 

Gisteren volgde JPMorgan, en ook andere banken zoals Citigroup bekijken of ze aankopen van digitale valuta met creditcards gaan stopzetten. Naast financiële risico's bestaat ook de kans dat criminelen misbruik maken van creditcards bij transacties rond digitale valuta.

Koers

De koers van de bitcoin maakte eergisteren nog een flinke val, al veerde die later weer op. Sinds de piek van 20.000 dollar in december is de bitcoin sterk gedaald. Beleggers zijn waarschijnlijk afgeschrikt door strengere regels en een mogelijk verbod op de handel in cryptovaluta en de aankondigingen om advertenties voor producten en diensten rondom cryptomunten in de ban te doen. 

Ook de grote kraak bij de Japanse beurs Coincheck waarbij voor 400 miljoen dollar aan munten verdween, maakt beleggers bang.

ANP XTRA43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Baldr VanHoek

  En de politiek laat de banken hun gangen gaan... democratie noemt men dit. Het volk betaalt de rekening van de banken decennialang. Dit kan niet blijven duren. Het fantasiegeld dat zogenaamd gecorrigeerd wordt door de politieken op advies van banken is corrupter dan cryptomunten. Daarom dat er telkens op de beurzen gemiddeld om de vijf jaar bubbels ontstaan die niets anders zijn dan banken die het geld van de mensen op de beurs afpakt door desinformaties.

 • Andy De Schieter

  Cryptomunten zijn fantasiecenten, maar de banken handelen ook in fantasiegeld. Al de mensen hun spaarcenten kunnen de banken nooit uitbetalen, dus waar is dat geld naartoe ? Er is echt nergens een enorme geldberg waar men geld vanaf pakt. Ook de banken schuiven met getallen.

 • Leo Vandevoorde

  Een luchtbel barst vanzelf, hier zijn machten tijd en moeite aan het steken in het stukprikken.

 • Filip Desmedt

  Als ze er niks kunnen zelf op verdienen , wel dan gaan de banken alles er aan doen om het kapot te krijgen , en daar zijn ze ondertussen heel sterk mee bezig !!

 • Frank De Witte

  1 woord voor: maffiapraktijken!