American Airlines schrapt order bij Airbus en kiest voor Boeing

American Airlines
REUTERS American Airlines
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft een order geplaatst bij vliegtuigbouwer Boeing ter waarde van zo'n 12,3 miljard dollar (10 miljard euro). De deal die de luchtvaartmaatschappij vrijdag aankondigde, is een tegenvaller voor de Europese concurrent Airbus.

American Airlines bestelde in totaal 47 Dreamliners bij Boeing. Het gaat om 22 vliegtuigen van het type 787-8 en 25 toestellen van de variant 787-9. Daarnaast bevat de deal een optie voor 28 bijkomende 787's. Volgens Boeing zelf komt het aantal bestellingen voor Dreamliners nu al uit op ruim 1.350.

De bestelling is slecht nieuws voor Airbus. American Airlines had bij de Europese constructeur een order uitstaan voor 22 vliegtuigen van het type A350. De bestelling die US Airways had gedaan voordat de luchtvaartmaatschappij met American Airlines fuseerde, wordt nu geschrapt.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Amerika first. Hier zal Trump ook wel achter zitten.

 • Dan Midden

  Trump zorgt voor zijn eigen natie, de handelsoorlog met China heeft hem ook al een slordige 100 miljard opgeleverd.

 • Jurgen Latet

  Zo moet het Amerika moet zorgen dat zijn volk aan het werk is en Europa voor zijn volk dus airbus voor Europese vliegmaatschappijen en boeing voor de Amerikanen en niet naar china he het werk moet hier zijn niet daar he.

 • Jan De Korte

  Dit heeft alles te maken met Trump.

 • GUSTIN HARRY

  Ja, laat ons nu dan ook Europees kopen voor alle vliegtuigen, burger en leger !!

Video