Exclusief voor abonnees

Amazon zet vol in op Nederland: profiteert ook de Belgische consument?

BELGAIMAGE
Wellicht volgende maand al strijkt Amazon neer in Nederland met een volwaardige webshop. En daar profiteert ook de Belgische klant van: hij krijgt meer keuze, betaalt minder en ziet zijn pakje sneller thuis geleverd. De dupe is - weer maar eens - de winkelier. 

Amazon, het Amerikaanse e-commercebedrijf, heeft nu al een voetje aan de grond in Nederland. Sinds 2014 verkoopt het via haar Nederlandse website Amazon.nl e-books. Voor miljoenen andere producten kunnen onze noorderburen terecht bij het Duitse filiaal - die site heeft intussen wel een Nederlandstalige versie -, maar nog dit jaar wordt een volledig Nederlandse webshop gelanceerd. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Van den Bosch

  Ik heb al vaak bij Amazon.de besteld en nog nooit geen problemen mee gehad. Bepaalde apparatuur kan je alleen daar bestellen, daar in België niet verkrijgbaar.

 • Karina Poppe

  Goedkoper? Een broek van Oui ,in de winkel €139 bij Amazon dezelfde broek € 162,63+€16 verzend kosten. Maar ja de mensen worden graag in t’zak gezet.

 • Annie Biot

  Voor de consument goed, ik koop al enkele jaren bij amazon in duitsland. Bijvoorbeeld specifiek hobby materiaal van een merk kan je terugvinden aan prijzen die soms 30 tot 40 procent lager liggen dan wat je in belgie voorgeschoteld krijgt. Wat te lang duurt via aliexpress kan sneller via amazon. In ons landje hebben ondernemers de ecommerce boot gemist uit graaizucht, de nederlanders duidelijk niet...En de overheid helpt ook al niet door hun steden onbereikbaar te maken.

 • Ramon Simon

  Ik ben al jaren bij Amazon Duitsland en heb prime sinds dit jaar. De prijzen zijn scherp.Support is goed ook bij defecten. Kan niet klagen. Hoofdreden waarom er kopen? Geld is op. Als je elke euro moet tellen koop je waar ze het minst vragen. Het is een negatieve spiraal, die jobs bij amazon betalen weinig dus die mensen moeten ook de goedkoopste zoeken.

 • Jurgen Latet

  Kunnen die mastodonten maar op een manier terug dringen terug zelf gaan winkelen en met echt geld betalen.