Amazon verhoogt minimumloon voor personeel in VS

EPA
Webwinkelgigant Amazon gaat het minimumloon voor zijn werknemers in de Verenigde Staten verhogen. Het laagste uurtarief voor werknemers en tijdelijke arbeidskrachten is vanaf 1 november 15 dollar (13 euro), maakte het Amerikaanse bedrijf bekend. 

Volgens Amazon profiteren in totaal 250.000 Amerikaanse werknemers en zo'n 100.000 tijdelijke personeelsleden van de loonsverhoging.

Amazon staat internationaal niet bekend om goede arbeidsvoorwaarden in distributiecentra. Zo berichten media geregeld over zware werkdagen tegen lage lonen. Amerikaanse werknemers klaagden vorige maand in The Washington Post nog over de schamele loonsverhoging die het miljardenbedrijf hun bood.

Topman Jeff Bezos zegt die geluiden nu ter harte hebben genomen. "We hebben naar onze critici geluisterd en nagedacht over wat we wilden doen. We hebben besloten het voortouw te willen nemen", aldus 's werelds rijkste persoon in een persbericht. "We moedigen onze concurrenten en andere grote werkgevers aan hetzelfde te doen." Bezos kondigde ook aan bij het Congres aan te dringen op een hoger wettelijk minimumloon in de VS. Dat ligt nu op 7,25 dollar per uur.

Actievoerders in Berlijn hekelen met een reuzemasker het personeelsbeleid van Amazon-baas Jeff Bezos,  de rijkste man ter wereld.
REUTERS Actievoerders in Berlijn hekelen met een reuzemasker het personeelsbeleid van Amazon-baas Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludwig Vanden Boer

    Ik vind het goed om te weten wat iemand in een ander land verdient, ook in euro's maar maak dan aub ook eens een vergelijking van de levensstandaard en de levensduurte in dat land zodat we echt weten of men veel of weinig verdient.Soms zegt men dat iemand maar 300 euro netto verdient per maand maar als de levensduurte 10X lager ligt dan bij ons is hij niet slecht betaalt en ook als sommige luxeproducten daar niet gangbaar zijn verdient men soms ook goed genoeg.