Amazon neemt belang in Deliveroo

BELGAONTHESPOT
De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan Deliveroo een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway en Uber Eats.


Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering in Deliveroo. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks.

Deliveroo wil met de verse middelen de technologische teams versterken op de Londense hoofdzetel, verder uitbreiden en nieuwe klanten aantrekken, nieuwe producten ontwikkelen en inzetten op innovatie. Daarbij verwijst het bedrijf naar ‘Editions’. Met een Deliveroo Editions-site kunnen restaurants uitbreiden en groeien in nieuwe stadzones, zonder zelf te moeten investeren in een locatie. Er zijn ook plannen dit jaar voor zo’n keuken voor restaurants in België, meldde Deliveroo in september.

Jobs

“Dit is geweldig nieuws voor zowel de tech- als de restaurantsector en het gaat bijdragen aan het creëren van jobs in alle landen waar we actief zijn”, zegt Will Shu, oprichter en CEO van Deliveroo.

Deliveroo is actief in 14 landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Met het verse kapitaal heeft het Londense bedrijf sinds de oprichting in 2013 al 1,53 miljard dollar opgehaald. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ramon Simon

    Een bedrijf dat zijn wernemers, die het eigenlijk niet wil, uitbuit past natuurlijk binnen de filosofie van Amazon.