Amazon investeert 1,7 miljard euro in schone energie en wil tegen 2040 koolstofneutraal zijn

Amazon-CEO Jeff Bezos.
EPA Amazon-CEO Jeff Bezos.
Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon opent een kapitaalfonds van 2 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,7 miljard euro. Het bedrijf wil met het geld technologische vernieuwingen uitvoeren om milieubewust aan de slag te gaan en groene energie op te wekken. Tegen 2040 wil het bedrijf volledig koolstofneutraal zijn en dus geen uitstoot meer hebben.

Het Amerikaanse bedrijf zei dinsdag dat het zich de komende jaren zal richten op groene, schone energie en technologische vernieuwingen om minder uitstoot te creëren. Het fonds van 1,7 miljard euro zal zich concentreren op verschillende takken waar Amazon zich mee bezig houdt zoals transport en logistiek, energie-opslag en -gebruik, productie, voeding en landbouw. Het bedrijf levert per jaar ongeveer tien miljard goederen wereldwijd, wat voor een enorme ecologische voetafdruk zorgt.

Jeff Bezos is vastberaden om van Amazon een milieuvriendelijk bedrijf te maken. “Elke toekomstige investering zal worden beoordeeld op zijn potentieel om het pad naar koolstofarme technologie te versnellen en de planeet te helpen beschermen en te bewaren voor toekomstige generaties”, klinkt het. Het bedrijf kreeg in het verleden al veel kritiek over zijn hoge uitstoot. In 2040 wil Amazon volledig koolstofneutraal zijn.

Lees ook:

“EU komt met formele aanklacht wegens concurrentievervalsing Amazon”

Nu Disney+ eindelijk in zicht is: welke streamingdiensten zijn er en wat kosten ze? (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Caers

    2 miljard dollar? Wie denk jij wel dat je bent.