Aluminiumprijs zakt na versoepeling Amerikaanse sancties

REUTERS
De Verenigde Staten hebben de sancties tegen de Russische aluminiumproducent Rusal versoepeld. De prijzen voor aluminium, die fors de hoogte ingegaan waren, nemen een duik. 

De Amerikanen willen de sancties tegen het Russische bedrijf terugschroeven als Oleg Deripaska zijn controle over het bedrijf opzegt. De deadline voor bedrijven om hun samenwerking met Rusal af te bouwen, is bovendien met bijna vijf maanden vooruitgeschoven.

De prijs voor aluminium dook na dat nieuws met 8,3 procent omlaag. Rusal produceert zo'n 6 procent van de wereldwijde aluminiumvoorraad en heeft activiteiten over de hele wereld. 

De aluminiumprijs was de voorbije twee weken naar het hoogste peil in jaren gestegen. De vrees was ontstaan dat in Europa fabrieken zouden moeten sluiten en dat autobouwers met tekorten zouden kampen. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Duch

  Wie er zal lachen, Raf? Simpel: De brokers die weet hadden van de komst van die sancties, en die weet hebben van de versoepeling ervan. MAW de raadgevers, lobbyisten en bedriegers van het volk

 • Karel Valgaern

  Ongetwijfeld heeft Trump en zijn vriendjes hieraan dik verdiend.

 • johan debue

  Ik lach mij hier een bult. Altijd maar afkomen met sancties zonder na te denken ha ha die VS toch ze denken dat ze Rusland kunnen negeren .De VS mogen van geluk spreken dat Rusland de toevoer van uranium niet tegenhoud anders zaten ze over 3 maanden in het donker.Beter Rusland ter vriend houden de wereld zou er wel bij varen.

 • evert messiaen

  Als da geen manipulatie van de prijzen is, wat dan wel?

 • raf janssens

  Dus enkel sancties tot er een economisch of bevoorradingsprobleem opduikt op de thuismarkt? Wie zal er nu lachen?