Alles wat je moet weten over onbelast bijverdienen

Steven Richardson
Voert u af en toe een klusje uit voor buren of vrienden, bent u trainer van een sportclub of maakt u maaltijden die u dan verkoopt via een sociaal netwerk of de deeleconomie? Dan hoeft u daar sinds half juli geen belastingen of socialezekerheidsbijdragen op te betalen. Tenminste als u de regels voor dat onbelast bijverdienen volgt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Heylen

  Als de vos de passie preekt....boer let op je ganzen !!!!! Als er nu één partij is waar je NOOIT weet wat er gaat van komen ....zijn het onze politieke graaiers/wanbeleidsmakers wel !

 • Herbert Roelandt

  Onbelast bijverdienen, maar de staat weet het. Let maar op dat ze binnen een tijd geen groot deel van je verdienste komen halen omdat ze- nog eens- de wet met terugwerkende kracht veranderd hebben....

 • Leo Duym

  1. Die regels zijn onduidelijk en vatbaar voor interpretatie, dus bestraffing naar willekeur. – 2. Dit is de eerste stap naar de afbouw van je pensioen, je zult het zelf moeten aanvullen met de inkomsten van klusjes. Het persverse is dat er voor ouderen en zwakkeren niet veel klusjes zijn die ze aankunnen. M.a.w. de sukkelaars vallen alweer uit de boot.

 • Tom Geerts

  Dus ze geven toe dat er nood aan is, dat mensen een tweede job nodig hebben om rond te komen of om zich te kunnen voorzien van een klein beetje 'extra' comfort. Moeten we nu dank u wel vaderke staat zeggen? En hoeveel van die habbekratsen mag men dan bijverdienen?

 • MarliesSchoefs

  Onbelast zal wel