Alibaba verbreekt record op Singles Day: tot 544.000 bestellingen per seconde

In het hoofdkantoor van Alibaba was het natuurlijk feest.
REUTERS In het hoofdkantoor van Alibaba was het natuurlijk feest.
De Chinese webwinkelreus Alibaba heeft zijn verkooprecord op Singles Day verbroken. Kenners voorzagen dat het record van omgerekend bijna 31 miljard dollar van vorig jaar wel eens moeilijk te evenaren zou kunnen zijn vanwege de afzwakkende economie, maar de teller ging dit jaar ruim over de 38 miljard dollar (34,4 miljard euro).

De verkopen waren in een razend tempo van start gegaan. Nog geen twee minuten na middernacht was al voor meer dan 1 miljard dollar (910 miljoen euro) aan goederen besteld. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua werden tot wel 544.000 bestellingen per seconde gedaan.

 Op 11 november vieren de Chinezen ‘Singles Day’ of vrijgezellendag, een feestdag voor alle vrijgezellen. Het feest ontstond in de jaren negentig in studentenmilieus, als tegengewicht voor Valentijn. Tot Alibaba er het grootste winkelevenement van het jaar van maakte en de dag een excuus is geworden om ongegeneerd online te winkelen. Het evenement is intussen ook in de rest van de wereld opgepikt. 

De speciale feestdag werd zoals altijd met een grote tv-show afgetrapt. Dit jaar verscheen zangeres Taylor Swift als eregast. Veel consumenten stellen grote aankopen zoals elektronica uit om te profiteren van de kortingen op 11 november.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Dimers

  Per seconde ???

 • Leo Schepers

  En voor hen die Singles day gemist hebben is er binnen twee weken Black Friday.

 • vangeel guido

  Tot nu toe heb ik 280 € gespaard door daar niets te kopen.Zelfs op het graf staat geen bloempje want herdenken kan ik mijn overledenen iedere dag.

 • Benny Deridder

  Goed voor klimaat en werkgelegenheid. Doe zo voort en binnen 10 jaar is Europa van de kaart geveegd als economische grootmacht.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Massa hysterie is nooit ver weg. De mens is het kudde dier bij uitstek.