Aldi wint rechtszaak tegen AB InBev over bier dat op Jupiler lijkt

rv
Warenhuisketen Aldi mag zijn pils Buval verkopen in blikjes die lijken op die van het AB InBev-bier Jupiler. Dat schrijft De Tijd vandaag op zijn website, op basis van een gerechtelijke uitspraak in beroep.

Aldi verkocht zijn pils tot begin 2016 in een blikje dat erg leek op dat van Jupiler, en dat zinde diens eigenaar AB InBev niet. In eerste aanleg besliste de rechter dat Aldi zijn verpakking moest aanpassen. De warenhuisketen verving de rode steunkleur door een goudkleurige, maar tekende ook beroep aan tegen de uitspraak. 

De beroepsrechter geeft Aldi nu gelijk, aldus De Tijd. De keten mag zijn bier weer in de rode verpakking verkopen. Volgens de beroepsrechter is de naam en niet het uiterlijk doorslaggevend. Klanten kunnen zien dat een blikje Buval geen blikje Jupiler is. Ook het feit dat Jupiler niet verkocht wordt door Aldi is een valabel argument voor de rechter.

Aldi heeft nog niet beslist of het zijn verpakking weer naar de oorspronkelijke staat zal wijzigen, bevestigt de woordvoerder aan De Tijd. 

AB InBev van zijn kant weet nog niet of het in cassatie gaat. De multinational reageert wel verbaasd op de gerechtelijke uitspraak.
30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brigitte Calle

  Ik drink ook de Buval, ze moeten Jupiler maar zo duur niet maken, daarbij Jupiler smaakt meer en maar naar afwaswater, Buval is tenminste bier, ik drink er 5 's ochtends een stuk of 3 bij het middageten en bij tv maar 5 en voor ik in bed ga om goed te kunnen slapen nog maar 2 blikjes.

 • raf peeters

  Wat velen misschien nog niet opgemerkt hebben ,kijk eens wie de brouwer is van het bier bij Aldi ,je zou verstelt staan ,er zitten Belgische brouwers tussen aub en toch is het een pak goedkoper.

 • Benny Deridder

  Gelukkig voor Inbev reageren hun klanten, verblind door stoer mannenvoetbal, niet op de prijsgrillen die het bedrijf om de haverklap doorvoert.

 • Patrick Moorthamer

  Is misschien voor onkosten in te brengen dat ze een proces inspannen,en gratis reclame!

 • Eddy Vermeulen

  Hoe dat ze dat kunnen binnen krijgen?