Albert Heijn telt tegen eind dit jaar 38 vestigingen in Vlaanderen

ANP
Albert Heijn, de keten van de Nederlandse moedermaatschappij Ahold, zal tegen eind dit jaar over 38 vestigingen beschikken in Vlaanderen. Vandaag opende een winkel in Zottegem, volgende week opent nog een filiaal in Antwerpen (Offerandestraat) en voor de kerstvakantie gebeurt hetzelfde in Boortmeerbeek en Gent-Korenmarkt.

Op hoeveel Vlaamse vestigingen er op de langere termijn gemikt wordt, wil Ahold niet kwijt. Eerder circuleerde een cijfer van vijftig winkels eind 2016. "Sowieso hebben we een gezonde ambitie", klinkt het.

Of er al naar Brussel en over de taalgrens gekeken wordt? "We zullen nog even de focus houden op Vlaanderen, er is nog werk aan de winkel vooraleer we naar Brussel en Wallonië kijken." In 2011 opende de keten haar eerste winkel in ons land, in Brasschaat.

De 35ste vestiging van Albert Heijn opende woensdag in Ter Kameren in Zottegem. Vooraleer de deuren openden stonden reeds kooplustigen te wachten, op zoek naar "Belgische toppers en typisch Hollandse producten". De winkel is 1.100 vierkante meter groot en er worden ruim 11.000 artikelen aangeboden. De vestiging is goed voor 40 jobs.