Albert Heijn blijft in België en wil aantal winkels verdubbelen, ook 100 nieuwe Delhaizes op komst

ANP
De Nederlandse keten Albert Heijn blijft als aparte keten in België actief. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd binnen het bedrijf. De keten heeft zelfs ambitieuze plannen in België. De komende jaren komen er 30 à 50 winkels bij. Zusterbedrijf Delhaize wil de komende jaren zelf driehonderd nieuwe winkels openen in ons land.

Er was lange tijd onduidelijkheid over de toekomst van Albert Heijn in België, dat net als Delhaize onderdeel is van supermarktgroep Ahold Delhaize. Maar het bedrijf blijft dus als aparte entiteit actief in ons land. Vandaag telt de keten 42 winkels. Daar komen er de komende jaren 30 à 50 bij. 

Ook Delhaize wil de volgende drie à vier jaar nieuwe winkels openen: er komen honderd nieuwe supermarkten (supermarkten, AD of Proxy) bij. Delhaize zet ook, zoals eerder aangekondigd, in op het succes van stads- en gemakswinkels. Delhaize ziet een potentieel van 200 Fresh Ateliers en Shop&Go’s.

De nieuwe winkelopeningen zullen extra banen opleveren. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Peeters

  Zijn er nog geen winkels genoeg ik snap niet dat gemeentes toestemming blijven geven. Hier gaat alleen het personeel van die winkels de dupe worden want prijzenoorlog die gaat er komen en het zal steeds meer met minder volk worden.om die prijzen vol te houden. want klanten geven maar één keer hun geld uit.

 • Gerard Braeckmans

  Dan zal de consument meer moeten gaan kopen om alle warenhuizen recht te houden.

 • victor vandesande

  Allez binnenkort op elke hork een winkel . Nieuwe vorm van de buurtwinkel....

 • Kristof Degros

  Dan nemen ze toch rare beslissingen. Doen ze de AH in Leuven en Boortmeerbeek toe. Moet je tot in Aarschot of Zaventem. En nu gaan ze nieuwe winkels bijmaken ... Slimme keuzes