Albert Frère stopt in april bij GBL

Albert Frère
PHOTO_NEWS Albert Frère
Albert Frère, één van de rijkste Belgen, stopt als bestuurder en CEO van Groupe Bruxelles Lambert (GBL). Dat meldt de beursgenoteerde holding vandaag. Frère zal tijdens de Algemene Vergadering van 28 april 2015 geen hernieuwing vragen van zijn mandaat als bestuurder. Woensdag viert Frère zijn 89ste verjaardag.

Het aftreden van Albert Frère werd in 2012 al voorbereid met de benoeming van Ian Gallienne, zijn schoonzoon, en Gérard Lamarche als gedelegeerde bestuurders. Zij zullen samen verder het dagelijkse beleid van de vennootschap waarnemen. Albert Frère zelf zal volgens het persbericht van GBL "als gezamenlijk controlerende aandeelhouder sterk verbonden blijven met de groep en met aandacht en belangstelling zijn activiteiten en evolutie volgen".

Frère stopt ook bij Pargesa, de holding die 50 procent van het kapitaal van GBL in handen heeft. Daar neemt hij afscheid tijdens de algemene vergadering op 5 mei 2015. Bij Pargesa zal Frère als afgevaardigd bestuurder vervangen worden door zijn zoon Gérald, die sinds 2002 vicevoorzitter van de raad van bestuur is. Dat is wel op voorwaarde dat die laatste herverkozen raakt.