Akzo keert miljarden uit aan aandeelhouders

REUTERS
AkzoNobel keert 5,5 miljard euro extra uit aan aandeelhouders, nu de verkoop van de tak Specialty Chemicals klaar is. De Nederlandse verfreus maakte dit daags na de afronding van die deal bekend. De uitkering zal plaatsvinden via onder meer een speciaal dividend in contanten. Ook zal Akzo eigen aandelen gaan inkopen.

De 5,5 miljard euro komt bovenop een eerdere uitbetaling van in totaal 1 miljard euro aan speciaal dividend. Op 13 november is het aan de aandeelhouders om over het nieuwe voornemen van Akzo te stemmen.

De verkoop van de speciaalchemietak was juist bedoeld om aandeelhouders te paaien. Die roerden zich nadrukkelijk na de vergeefse poging van het Amerikaanse PPG Industries om Akzo in te lijven. Het verfbedrijf beloofde eerder al het merendeel van de opbrengsten van de verkoop van Specialty Chemicals aan aandeelhouders uit te zullen keren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • bruno vermeire

    hollanders zijn voor niks verlegen, maar dat de bevolking tof