Akzo keert miljarden uit aan aandeelhouders

REUTERS
AkzoNobel keert 5,5 miljard euro extra uit aan aandeelhouders, nu de verkoop van de tak Specialty Chemicals klaar is. De Nederlandse verfreus maakte dit daags na de afronding van die deal bekend. De uitkering zal plaatsvinden via onder meer een speciaal dividend in contanten. Ook zal Akzo eigen aandelen gaan inkopen.

De 5,5 miljard euro komt bovenop een eerdere uitbetaling van in totaal 1 miljard euro aan speciaal dividend. Op 13 november is het aan de aandeelhouders om over het nieuwe voornemen van Akzo te stemmen.

De verkoop van de speciaalchemietak was juist bedoeld om aandeelhouders te paaien. Die roerden zich nadrukkelijk na de vergeefse poging van het Amerikaanse PPG Industries om Akzo in te lijven. Het verfbedrijf beloofde eerder al het merendeel van de opbrengsten van de verkoop van Specialty Chemicals aan aandeelhouders uit te zullen keren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • bruno vermeire

    hollanders zijn voor niks verlegen, maar dat de bevolking tof