Airbus zegt "alle nodige maatregelen" te nemen tegen cyberspionage

AFP
Airbus neemt "alle nodige maatregelen" tegen cyberaanvallen. Dat heeft commercieel directeur Christian Scherer in Toulouse gezegd, nadat het Franse persbureau AFP aan het licht had gebracht dat cyberpiraten de Europese vliegtuigbouwer hadden aangevallen, terwijl ze zich voordeden als onderaannemers.

In de afgelopen maanden is Airbus het doelwit geweest van verschillende cyberaanvallen door onderaannemers van de fabrikant, zo vernam AFP van verschillende beveiligingsbronnen, die vermoeden dat deze operaties van industriële spionage worden gestuurd vanuit China.

Pogingen om de computer binnen te dringen voor spionagedoeleinden zijn "een realiteit", aldus Christian Scherer, die weigert de identiteit van de daders van de aanvallen te identificeren. "We nemen alle nodige maatregelen, " voegde hij eraan toe.

De door AFP geraadpleegde bronnen zijn het erover eens dat de hackers vanuit China worden gestuurd.
De Chinese regering verwierp vandaag deze vermoedens. "Ik kan u verzekeren dat China een sterke verdediger van netwerkbeveiliging is en fel gekant is tegen elke vorm van cyberaanval", zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Geng Shuang aan verslaggevers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.