Air Antwerp wordt opvolger van VLM Airlines

photo_news
De luchthaven Deurne krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. Dat heeft de redactie van Travel Magazine vernomen. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen waaronder Londen City Airport.

De aandeelhouders van het pas opgerichte bedrijf zijn KLM en het Ierse CityJet. Zij brachten een startkapitaal samen van 61.500 euro, waarvan één derde door KLM en de overige twee derden door CityJet met hoofdzetel in Dublin.

Air Antwerp hoopt dit najaar van start te kunnen gaan met één Fokker 50, een toesteltype met plaats voor vijftig passagiers dat destijds ook door VLM Airlines werd gebruikt op de korte verbindingen.

De regionale luchtvaartmaatschappij hoopt ook een aantal ex-werknemers van VLM aan te trekken. Dat bedrijf ging in vereffening nadat er geen overnemer werd gevonden. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Luc Devisscher

  Super beslissing. De vluchten zaten altijd al vol en London city is wel de beste luchthaven in London.

 • Carl Vangenechten

  Onze wegen zitten overvol en investeren in meer wegen lost het mobiliteitsprobleem niet meer op. De grote luchthavens nog groter maken kan wel voor het intercontinentaal vervoer een oplossing zijn maar niet voor korte afstanden. De kleinere lokale luchthavens moeten dus dringend uitgebreid worden. In Charleroi hebben ze dat begrepen, nu Deurne nog.

 • Gerd Van nieuwenhove

  Schaf dat vliegveldje toch af ..... Vlaanderen met zijn leger kandidaat ministers kost ons al genoeg ! Ze regeren de boel kapot en vullen hun zakken ?

 • Roger De Moor

  Super nieuws - voor mensen zoals ik die beroepsmatig heel frequent naar London reizen en in het Antwerpse wonen bespaart deze route enorm veel tijd uit in vergelijking met Zaventem vanwaar je enkel naar de grote luchthavens rond Londen kan - veel succes Air Antwerp!!!

 • pieter De Potter

  is er daar geen nulletje of twee tekort? Voor 61000 koop je nog geen 4-zits sportvliegtuigje...