Agenten krijgen oproep om naar de dokter te gaan in plaats van te werken

Photo News
Politievakbond NSPV heeft het personeel opgeroepen om vandaag bij de huisarts langs te gaan voor een check-up. De nationale vakbondsactie kadert in de onvrede over onder meer het statuut, de nieuwe regeling rond de ziektedagen en het personeelstekort. De actie werd volgens de bond in heel het land in verschillende mate gevolgd. Agenten meldden zich ziek en kwamen bijgevolg ook niet opdagen.

Met de nieuwe actie wil NSPV de druk verhogen op de federale regering. "De oproep om naar de dokter te gaan is een advies dat we gegeven hebben aan de achterban naar aanleiding van de Nationale welzijns- en gezondheidsdag", zegt NSPV-voorzitter Carlo Medo. "We zijn bezorgd om hun welzijn. De actie was niet bedoeld om het land plat te leggen."

In Luik bleef door de actie ongeveer 90 procent van het personeel afwezig, zegt nationaal NSPV-secretaris Thierry Bollin. De schietpartij in mei, waarbij twee agentes het leven lieten, is daar niet vreemd aan. Bij de Directie openbare veiligheid in Brussel bleef ongeveer 25 procent afwezig, in de politiezone Brussel 20 procent. In welke mate het politiepersoneel zich afwezig meldde in Vlaanderen kon Medo niet zeggen.

Geen boetes voor kleine overtredingen
De voorzitter wijst op een diepe onvrede bij het politiepersoneel, dat vertaalt zich in een opeenvolging van acties. De politiebond riep eerder op om in de tweede helft van september geen boetes uit te schrijven voor kleinere overtredingen. 

Morgen verzamelt de bond -samen met VSOA- aan de justitiepaleizen uit onvrede over het feit dat een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen de rest van zijn straf buiten de gevangenis mag uitzitten onder elektronisch toezicht. En vrijdag stapt de bond mee op tijdens de betoging van de federale ambtenaren omdat ziektedagen niet langer opgespaard kunnen worden.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Bij ons zit geen enkele dokter op zulk een charels te wachten. Bij velen komt men er zonder afspraak niet meer in en dringende gevallen worden er enkel bijgenomen voor ernstige zaken en niet voor geldverslindende onnozelheden. Uiteindelijk kan het ziekenfonds, de gemeenschap dus, die flauwe kul betalen.

 • piet devlieger

  Er zijn dus een pak dokters die valse attesten afleveren ? Is dat niet strafbaar ? Of zie ik dat verkeerd ?

 • jan geens

  Schande ;want dan hebben ze een paar dagen minder om op te sparen !

 • Freddy De Vos

  Als ik zie wat er met de moordenaar van Kitty gebeurd, kan ik die vakbond geen ongelijk geven. Deze regering heeft zwaar gefaald! Het wordt tijd dat ze de wet aanpassen!

 • zenn van wassenhove

  Komaan mensen. We kunnen naar Luik. We beginnen rellen en stelen alles. De vakbonden hebben al doden op hun geweten en nooit verantwoording moeten afleggen. Tijd dat hier wat aan verandert