Acerta: "Taxshift doet loonkosten met 1 à 2 procent zakken"

De loonkosten voor de werkgever dalen vanaf januari als gevolg van de taxshift tussen de één en twee procent. Dat heeft HR-dienstverlener Acerta vandaag berekend.
ANP De loonkosten voor de werkgever dalen vanaf januari als gevolg van de taxshift tussen de één en twee procent. Dat heeft HR-dienstverlener Acerta vandaag berekend.
De loonkosten voor de werkgever dalen vanaf januari als gevolg van de taxshift tussen de één en twee procent. Dat heeft HR-dienstverlener Acerta vandaag berekend.

Acerta ging na wat de werkelijke impact is van de tweede fase van de taxshift op de werkgeverskosten. In het kader van de taxshift verlaagde de regering de basisbijdragen voor de sociale zekerheid voor werkgevers in twee stappen: van 32,40 procent naar 30 en uiteindelijk 25 procent.

Verschil

Maar, aldus Acerta, dat betekent niet dat de loonkosten plots met 5 procent zakken vanaf 1 januari. Er is immers ook een hervorming van een aantal andere aftrekposten, waardoor de uiteindelijke verschuldigde bijdrage voor de sociale zekerheid erg verschilt afhankelijk van het loon van de werknemer.

Taxshift

"De daling van de loonkosten vanaf 1 januari schommelt tussen één en twee procent", aldus Dirk Wijns van Acerta. Het grootste profijt van de taxshift door lagere bijdragen is voor werkgevers die werknemers met een laag loon tewerkstellen, becijferde Acerta.

De HR-dienstverlener merkt nog op dat de werkgevers uit de social profit niet mee profiteren van de daling van de sociale zekerheidsbijdragen.

Hoeveel zou jij moeten verdienen? Doe de test! 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  het gaat goed met de economie en slecht met de ontvangers van lonen en pensioenen ..

 • van roy jozef

  de aanhang van n-va bestaat voor 90 % uit ambtenaren zelfstandigen en kapitalisten.

 • Karel Valgaern

  Marc Baeyens: tja, en uw partijtje nva hoort niet graag dat zij een belastingspartij zijn die enkel belastingsverlaging doorvoert voor de grootverdieners, en een fooitje achterlaat voor de lage lonen die ze via andere achterbakse belastingen/taksen driedubbel terugnemen.

 • Jan Verstrepen

  Ja en dat zien we dagelijks als we inkopen doen alles wordt duurder en onbetaalbaar.

 • raf peeters

  @Pier Boogs ,dat is nu net wat ik hier kom te schrijven,heel de constructie is een dikke leugen maar de NVA aanhang heeft het gewoon niet door ,als ze maar racistisch kun-nen doen tegen vluchtelingen ,ondertussen worden ze genaaid zoals de Nederlanders zouden zeggen.