ABN Amro eerste grootbank in Nederland die spaarrente naar 0 procent verlaagt

REUTERS
ABN Amro verlaagt als eerste grootbank in Nederland de spaarrente naar nul procent. Dat gebeurt vanaf 1 april. Dat blijkt uit de nieuwe productvoorwaarden die de bank heeft bekendgemaakt. Bovendien moeten klanten met meer dan 2,5 miljoen euro spaargeld vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen op het bedrag boven de 2,5 miljoen euro. 

ABN Amro hanteerde tot nu toe een rente van 0,01 procent voor vrijwel alle spaarders in Nederland. Dat rentetarief rekenen ING en Rabobank ook nog. Triodos Bank bracht de spaarrente wel eerder naar nul en ook vermogensbeheerder Evi van Lanschot gaf geen rente meer over niet belegde tegoeden.

Nederlandse spaarders die meer dan 2,5 miljoen euro op de rekening hebben staan, gaan dus rente betalen. Volgens de bank ging het eind vorig jaar om ongeveer 5.200 klanten. Onder hen zaten 3.000 particulieren.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elly Snoekx

  En verder miljarden winst! Ooit kijkt men terug op onze tijden als de bezetenen van geld en macht!

 • patrick stefens

  Zolang de directie maar hun riante bonus kunnen blijven incasseren! Gewoon schandalig!

 • patrick de smedt

  afstraffen die praktijken , eerst moeten wij de banken uit de schit halen en nu gaan ze ons bestelen. weg met u geld daar.!!!!

 • eddy berton

  Eddy Berton Welke ezels plaatsen 2.5 miljoen euro op een spaarboekje denk dat hèt boffers zijn de Belgen investeren slimmer en betalen geen negatieve rente vaarwel banken tot in de dieperik gr eddy

 • Ian Vandenbossche

  In feite is het ‘rippen’ van spaarders dankzij de politici van de centrale europese bank. Wij kiezers geven dus deze politici de volmacht om ons te bestelen. Heeeeeel verstandig.