Aantal werklozen in Brussel op laagste aantal sinds 2009

PHOTO_NEWS
Het aantal werklozen in Brussel is in mei gedaald tot 101.038: het laagste aantal sinds juli 2009. Dat blijkt uit cijfers van arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Een deel van de daling is het gevolg van het beperken van de inschakelingsuitkering.

Het gaat om een daling met 6.487 werklozen of 6 procent tegenover mei vorig jaar. De algemene werkloosheidsgraad komt daarmee op 18,4 procent. De daling is voor zowat een derde het gevolg van de beperking van de inschakelingsuitkering. Ook de betere conjunctuur en de verbeterde werking van Actiris zelf hebben geleid tot de daling, zo luidt het bij de arbeidsbemiddelingsdienst.

Brussel telde eind mei 10.821 jonge werklozen: een daling met 13,6 procent op jaarbasis. De jeugdwerkloosheid is met 25 procent wel nog steeds hoog. De daling in de jeugdwerkloosheid wordt niet beïnvloed door de beperking van de inschakelingsuitkeringen, luidt het. Brussel zet extra in op de aanpak van jeugdwerkloosheid, met onder meer extra middelen van Europa die worden aangewend. Er wordt onder meer gewerkt met instapstages.