Aangekondigde belastingcontroles brengen amper 120 miljoen op

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt .
Photo News Minister van Financiën Johan Van Overtveldt .
De opbrengst van de aangekondigde belastingcontroles is in 4 jaar tijd gedaald van 1 miljard naar een schamele 120 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën zelf. 

Volgens de vakbonden bij de overheid snijdt de regering-Michel in haar eigen vel door te hard te besparen op personeel en dus op belastingcontroles. En effectief: in dezelfde periode daalde het aantal controles van 60.000 naar 13.000. Volgens de FOD Financiën is niet het aantal, maar de efficiëntie van de controles van belang. De vakbonden spreken tegen dat de efficiëntie is gestegen. "We krijgen de tijd niet om grondig te controleren", aldus Marc Nijs van ACV. (DDW)
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Valgaern

  Dit is zo vooraf ingecalculeerd door de nva studiedienst. Minder controles, vooral bij bedrijven en "zelfstandige" werknemers (hoge lonen) zodanig dat men steeds maar propaganda kan maken om in sociale zekerheid te besparen. Niet enkel de profiteurs, maar voor iedereen, vooral de zwakkeren. rene vreys: ook jezelf dan met je boerenklak op. En de jeugd met een baseball petje? En uw vrouw met haar regenkapje?

 • jo vandenberghe

  Ben er zeker van dat de belastingscontroleurs niet buiten mogen van Johan,en Als ze buiten mogen dan moeten ze de kleine visjes vangen!

 • Jan Verstrepen

  NVA die fraudeurs moet betrappen een betere grap bestaat er niet!

 • Tom Faes

  Om te lachen moest het niet zo ernstig zijn . Die Johan kan nu werkelijk niks tot een goed einde brengen . Altijd weer fouten . Mocht dat in de privé gebeuren Van Overdveldt had al acht keer zijne C4 gekregen .

 • Cédric Nuyts

  om misselijk van te worden. De realiteit in België begint toch gewoon surreëel corrupt te worden. Dus onze minister van financiën is een regelrechte crimineel die alleen leugens verkoopt. Kan toch zo niet verder ....