Aandeel bpost krijgt alweer klappen

BELGA
Het aandeel bpost is dinsdagochtend diep in het rood gedoken op de beurs van Brussel. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro. 

Rond 9.30 uur stond het aandeel van het postbedrijf op een verlies van meer dan 20 procent. In een "trading update" maandag nabeurs had bpost gewaarschuwd dat 2019 een "uitdagend jaar" wordt. De voorstellen die met de vakbonden besproken worden, in navolging van de verschillende stakingsdagen vorige maand, "zullen een impact hebben op de winstgevendheid van het bedrijf", klonk het.

Het is niet de eerste keer dat het postaandeel een pak slaag krijgt. In februari van dit jaar piekte het op ruim 28 euro, maar in maart verloor het na de publicatie van de jaarcijfers een derde van zijn waarde. Een maand geleden was er een nieuwe klap, na de publicatie van teleurstellende cijfers. Twee weken geleden sloot het aandeel voor het eerst een beursdag af onder 10 euro.

Het postbedrijf ging in 2013 naar de beurs tegen 14,50 euro per aandeel.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Buyst

    Ze blijven met onze geinvesteerde spaargelden spelen,wanneer wordt de top van dit onbekwaam management de laan uitgestuurd?

  • Els Pauwels

    zouden die niet beter het faillissement aanvragen ? Bijna Niemand verstuurd nog brieven, en het zal er niet op beteren. En van transport hebben ze ook geen kaas gegeten, dat kunnen ze beter overlaten aan UPS, DHL, of TNT

  • Thomas Delaet

    Je moet zot zijn om die aandelen te kopen. Binnen 5 jaar krijg je er minder dan 1 euro voor. Nu ze de postzegels opnieuw duurder zullen maken, zal de resterende brievenpost snel omgezet worden naar digitale post. Einde verhaal Bpost. Want pakjes leveren is ook al hun ding niet. Ze willen in 't weekend niet uit hun kot komen om te leveren. De concurrentie doet dat wel.