80 banen bedreigd bij leverancier van autozetels Adient in Assenede

Google Maps
Bij Adient in het Oost-Vlaamse Assenede worden 80 banen bedreigd. Dat meldt regionale zender AVS en wordt bevestigd door de vakbonden. Het vroegere Johnson Controls, dat zetels levert aan automaker Volvo Cars in Gent, wil de nachtploeg afschaffen.

De intentie om de nachtploeg af te schaffen werd vandaag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad, zegt David Baele, secretaris bij de Algemene Centrale (ABVV). Bij de nachtploeg werken 160 mensen. Door de plannen is de helft van die banen bedreigd. De andere helft zou overdag aan de slag kunnen.

Nachtploeg

Volgens de vakbondssecretaris wil de directie de nachtploeg afschaffen omdat de volumes aan autozetels voor de nieuwe Volvo XC40 onvoldoende de verloren volumes voor de XC60 compenseren. De zoektocht naar alternatieve klanten leverde niets op, argumenteerde de directie.

Maar de socialistische vakbond heeft vragen bij die uitleg. "De directie spreekt over te weinig volumes, maar er is geen economische werkloosheid. Meer zelfs, er wordt geregeld gevraagd om overuren te presteren", aldus Baele. De vakbond vreest voor nog extra werkdruk door het wegvallen van de nachtploeg.

Bij Adient werken zeshonderd mensen. Het personeel reageerde verrast, maar het werk werd niet neergelegd, aldus nog de vakbondsman. Bij het bedrijf was vanavond niemand bereikbaar voor commentaar.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Edgard Gielis

    hou jobs bedreigd dat kan niet deze heilige regering zegt dat er jobs in overvloed zijn jobs de krant staat er vol van deze week