57 banen op de tocht bij Fnac België

BELGA
Winkelketen Fnac wil 57 arbeidsplaatsen schrappen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Fnac lanceert een “herstelplan” voor zijn elf Belgische winkels, maar plant geen sluitingen.

Bij Fnac werken in België 456 mensen. Met de herstructurering wil de keten “het hoofd bieden aan de moeilijke economische context waarmee de distributiesector geconfronteerd wordt”, luidt het in een persbericht. Er is sprake van een versterking van de “omnichannel strategie”.

Van sluitingen is volgens de directie geen sprake, maar CNE-vakbondsvrouw Anne-Marie Dierckx zegt dat Fnac wel van plan is om zijn winkels in Brussel (City 2) en Brugge kleiner te maken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Ooit eens bedrogen door een verkoper die me een nieuwe lens verkocht met een korting. Maar stiekem op de factuur zette dat er daarom geen garantie was. Die factuur ook nog mee gaf in een omslag zodat het niet meteen opviel. Gaf er meer dan 1000 € per jaar uit aan boeken, cd's, cadeau's. Maar dat was het einde van het fnac hoofdstuk in mijn leven.

 • Luc Op de Beeck

  Wat heeft de vakbond hier mee te maken ..... ELKE ondernemer heeft ZELF het recht om zijn structuur en organisatie te verbeteren... .. daar hoeft de vakbond zich NIET mee te moeien IIIIIIII

 • Ben Strubbe

  Bedrijven komen en gaan, Jo Hendrik, een probleem waarmee elk land in de wereld geconfronteerd wordt, waarom je daarom het vertrouwen verliest in een land, is mij een raadsel. Het is in het buitenland echt niet beter. Volgens de OESO wonen wij in een van de 30 meest welvarende landen ter wereld. De rest wordt beschouwd als zijnde arm; ik denk niet dat het daar beter zal zijn. Dus succes !

 • Jo Hendrik

  Er wordt gezegd door onze ex regering dat zij veel banen heb gecreerd in Belgie Maar de realiteit ziet er volkomen anders uit. Dus vertrouwen in dit land ,...…….. totaal weg wat mij betreft

 • Jan Verstrepen

  De kleine mens betaald altijd de rekening, maar ze kunnen een flex-job of een hamburger job krijgen van onze goede regering. Of het OCMW als het van de NVA afhangt.