5,29 miljard euro: Belg koopt voor recordbedrag online

ANP XTRA
Tijdens de eerste helft van dit jaar deden de Belgen zo'n 44,2 miljoen aankopen online voor een recordbedrag van 5,29 miljard euro. Dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor. "België begint eindelijk de voordelen van e-commerce in te zien", zegt Sofie Geeroms, Managing Director bij BeCommerce.

Met 5,29 miljard euro hebben de Belgen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar acht procent meer uitgegeven dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

De online markt is in België goed voor 18 procent van de totale bestedingen. Vliegtuigtickets en accommodatie worden het vaakst gekocht, gevolgd door tickets voor attracties en events en pakketreizen.

Daarnaast kocht de Vlaming ook meer dan dubbel zoveel speelgoed online vergeleken met het eerste semester van 2017. In Wallonië en Brussel stegen de aankopen binnen de categorie 'sport en recreatie' dan weer het meest. 

De Belg koopt niet enkel vaker online, maar geeft ook steeds meer uit in webwinkels. In het tweede kwartaal van dit jaar was dat gemiddeld 364 euro, een stijging van vijf procent.

Betalen gebeurt in ongeveer de helft van de aankopen met Bancontact online. Op de tweede plaats staat de kredietkaart, al boet die lichtjes in aan populariteit. Terwijl ze in het tweede kwartaal van 2017 nog in 49 procent van de aankopen werd gebruikt, was dat in dezelfde periode dit jaar slechts in 45 procent van de gevallen. PayPal weet daarentegen zijn de derde positie te versterken met 27 procent van de online kopers.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Als verschillende webwinkels hetzelfde product aanbieden aan dezelfde prijs, dan stuur ik gewoon een mailtje met de vraag wie de beste prijs kan aanbieden, dan heb ik het nog goekoper dan de aangegeven prijs op de website.

 • Peter Gijselaar

  Van overal maar nooit in België als het niet moet.

 • Johan Apatride

  Moet wel want meestal hebben de lokale winkels niet wat je zoekt + je moet parking vinden en moet je vaak 5 of 6 winkels bezoeken en ze moeten het dan uiteindelijk voor jou bestellen

 • Merel De Groote

  Koop bijna alles online, maar zeker niet in het megadure België.Ook voor voeding en geneesmiddelen over de grens.

 • Freddy De Vos

  Logisch, bespaard je enkele honderden euro's en ze komen het bij jou gratis leveren!